Försäljning av bil – Det ska du tänka på

Att sälja bilen är ofta enklare sagt än gjort. Att göra en värdering, sköta det administrativa och hitta potentiella köpare kräver tid, ork och kunskap.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Här kan du läsa om olika aspekter som är bra att känna till när det kommer till försäljning av bil. Med rätt kunskaper går din bilförsäljning enklare, och det finns även vissa knep som hjälper dig att få rätt betalt för din bil.

Med rätt verktyg kan du slippa det tidskrävande, administrativa arbetet och ändå få din bil såld på nolltid.

På viköperdinbil.se löser vi allt det krångliga åt dig. Du kan till exempel använda vårt enkla värderingverktyg direkt på hemsidan – gratis och utan medföljande krav.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Försäljning av bil – Olika tillvägagångssätt

Salg af brugt bil

Vid bilförsäljning i Sverige finns det flera olika sätt att gå tillväga när du vill sälja din bil. Precis som med allt annat finns det både för- och nackdelar oavsett vilket alternativ du väljer.

Genom att vara påläst och noggrant överväga dina möjligheter bäddar du för en smidigare och mer lönsam bilförsäljning.

2. Bilförsäljning på nätet

Nätbaserade tjänster syftar ofta till att annonsera. Dessvärre kvarstår merparten av jobbet. Du ska hitta rätt köpare, träffa intressenter, svara på omöjliga frågor och dessutom förhandla om priset.

Och glöm heller inte bort allt vad ägarbyte och registrering innebär. Det positiva med bilförsäljning på nätet är att du kan nå ut till fler och förhoppningsvis få bättre betalt.

3. Sälja bil till bilhandlare

I många fall brukar bilhandlare vara ett smidigt alternativ när det kommer till bilförsäljning. Det är ofta smidigare än att sälja till privatpersoner och du sparar en hel del tid.

Men problemet är att du knappast sparar några pengar – tvärtom. Det är inte helt ovanligt att bilhandlare drar av upp mot 30 % av marknadsvärdet på bilen.

Av den anledningen är det en förlustaffär och i många fall stora summor du går miste om helt i onödan.

4. Sälja bil till privatperson

Med annonseringssidornas framväxt har försäljningen mellan privatpersoner ökat kraftigt – med det även riskerna. När du säljer din bil till en privatperson behöver du exempelvis ha koll på köplagen.

Visste du att ångerrätt inte existerar och att muntliga avtal i princip är lika bindande som skriftliga? Därför är det viktigt att ha ett välformulerat försäljningskontrakt bil på plats – men det är inte helt enkelt.

Naturligtvis finns också andra skäl att vidta försiktighet när du säljer till okända människor. Ska du hantera kontanter? Hur sker ägarbytet? Vad gör du vid försenad betalning? Det är bara några av de frågor du behöver ställa dig själv.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

5. Sätt rätt pris för din bil

Det här är en fråga som många räds. Hur mycket är bilen värd? Ofta finns skavanker, någon bildel skramlar och det kan ha funnits flera tidigare ägare.

Hur stor roll spelar dessa faktorer in vid försäljning av din bil? Många löser frågan genom att scanna igenom annonseringssidor med liknande bilmodeller.

Samtidigt är din bil unik, varför det inte ger mer än en fingervisning vad gäller värdet. Och går du till bilhandlaren kommer värderingen ske lägre än annars. Det gäller att hitta en objektiv och pålitlig part när du ska sätta rätt pris för din bil.

När du ska sälja din bil tar det ofta tid. Ibland får du inte rätt betalt och tvingas leta vidare. Andra gånger står du inför köpare som velar eller drar sig ur i sista sekunden.

Det skapar både frustration och kräver onödigt mycket energi. Du vill bara ha bilen såld till en rimlig summa, eller hur? Många som säljer till privatpersoner väljer att skriva ”BVSA” i annonsen, alltså, billigare vid snabb affär.

Det kan hjälpa dig sälja bilen snabbare, men räkna med att köparna kommer vilja pruta rejält.

6. Värdera din bil genom oss och gör en snabb affär

viköperdinbil.se den bästa kompanjonen att göra bilaffärer med. Allting börjar med att vi erbjuder dig en gratis bilvärdering direkt på vår hemsida. Du fyller bara i allmänna uppgifter om din bil och dess olika värdefaktorer, laddar upp en bild och sen får du ett slutligt försäljningspris direkt online.

Vill du vidare i försäljningen behöver du endast boka en tid för överlämning på någon av våra stationer. Försäljningspriset fastställt för din bil är giltigt i 4 dagar så tänk gärna på saken, men efter 4 dagar behöver du fylla i värderingen online på nytt.

Vi löser allting praktiskt sen direkt på plats – betalning, försäljningskontrakt bil och ägarbyte. Med andra ord lämnar du vår station med mer pengar i fickan, och färre bekymmer som tynger.

Med viköperdinbil.se kan du glömma allt som har med tidskrävande försäljning och krångliga affärer att göra. Bara för att du gör en värdering behöver inte du sälja din bil, och inte heller finns det ett krav att sälja om du bokar en tid hos oss, men vill du kan du få igenom din bilförsäljning på mindre än 24 timmar.

7. Våra tjänster

Hos oss kan du värdera din bil online – helt gratis. Vi tar hand om allt som rör praktiskt och administrativt arbete så att du får tid över till annat. Om du vill gör vi affärer direkt på plats. Gör en gratis värdering online, få ditt försäljningspris via e-mail och besök någon av våra stationer när det är dags för försäljning av din bil.