Allt du ska tänka på när du ska köpa och sälja bilar

Alla vill göra lönsamma affärer när det kommer till att köpa och sälja bilar. Lär dig hur du lyckas och hur viköperdinbil.se kan hjälpa till med det.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Köper du en begagnad bil kan det vara svårt att veta hur mycket du ska betala, och på samma sätt kan det vara komplicerat att prissätta när du själv ska sälja. Om du säljer till en bilhandlare tenderar du att få sämre betalt, medan processen kan bli långdragen när du säljer privat. Förutom en snabb och smidig affär vill du självklart också få rätt betalt.

Värdera din bil enkelt och kostnadsfritt online på viköperdinbil.se. Kontakta oss om du vill få din bil snabbt såld – vi köper din bil.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Vad du behöver tänka på när du ska köpa och sälja bil

Köpa och sälja bilar

Att sälja en bil behöver inte vara svårt men vill du göra en så lönsam affär som möjligt tjänar du på att vara påläst. När en bil ska värderas är det många faktorer som kan påverka bilens värde, faktorer som inte alltid framkommer när du ska köpa och sälja bilar privat.

Säljer du bilen privat har du ofta möjlighet att ta mer betalt, men det kan också resultera i färre intressenter och en långdragen process, särskilt om köparen upplever att bilen säljs till ett överpris.

Här gäller det att sätta ett pris som är lönsamt för både dig och köparen. Ett för högt pris lockar färre intressenter, medan ett för lågt pris gör dig till förloraren i affären.

Väljer du istället att sälja till en bilhandlare tenderar affären att gå snabbt, men å andra sidan är det sällan de betalar lika bra som en privatperson.

Det är vanligt att bilhandlaren tillåter dig att byta in din gamla bil och samtidigt köpa en ny – men är detta verkligen lönsamt?

Bilhandlarens mål är att tjäna pengar på vidareförsäljningen av din bil och vid en bytesaffär skyltar de ofta med ett lägstapris eller att du till exempel får 15 000 kronor rabatt på en viss modell.

I dessa fall kan du vara säker på att bilhandlaren är den som går vinnande ur affären. Mest tjänar du på att sälja bilen separat och inte i en bytesaffär som är lukrativ för bilhandlaren.

2. Värdera – och sälj om du vill

Om du har funderingar på att sälja din bil, men inte har bestämt dig ännu, kan du värdera din bil genom viköperdinbil.se och sedan ta ställning till frågan – vill jag sälja min bil?

Om ja, kan du välja att sälja den direkt eller vänta med att fatta ett beslut. En värdering medför inga krav på att du behöver sälja din bil till oss, värderingen är kostnadsfri oavsett vad du väljer.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Har du inget behov av snabba försäljningar kan du sälja bilar privat för att försöka få mer betalt, men viköperdinbil.se betalar bättre än bilhandlaren och bara ett dygn senare är försäljningen genomförd.

Ett lönsamt alternativ är att sälja din bil till oss för att sedan köpa en ny bil hos bilhandlaren, istället för att ingå en bytesaffär.

Även om du bara känner ”jag kanske vill sälja min bil” kan du snabbt, enkelt och gratis göra din värdering via oss på viköperdinbil.se med hjälp av vårt verktyg för onlinevärdering.

3. Vi köper din bil inom 24 timmar

En snabb affär är ofta önskvärd och du vill givetvis få rätt betalt för bilen. På viköperdinbil.se besitter vi expertisen i att köpa och sälja bilar, och fördelarna för dig är:

  • Du får en gratis onlinevärdering av bilen utan medföljande krav
  • Du får ett erbjudande inom 24 timmar
  • Snabbare än att sälja privat, bättre betalt än att sälja till bilhandlare
  • Trygga betalningar
  • Vi hjälper dig med det administrativa

Vi har 380 stationer över hela Europa och har köpt mer än 2 000 000 bilar – något som borgar för en snabb och trygg affär. Nästan alla bilar köpes, och även om vi fokuserar på begagnade premiumbilar kan vi även köpa gamla eller skadade bilar.

viköperdinbil.se är plattformen för dig som vill göra en värdering innan du ska köpa och sälja bilar för att undvika att du betalar för mycket eller tar för lite betalt.

Vanliga frågor kring att köpa pch sälja bilar

F: Hur många bilar kan man köpa och sälja som privatperson?

S: Kontrollera alltid vad som gäller med Skatteverket. Dock gäller som regel att du behöver deklarera och skatta vinster över 50 000 kr. Om skatteverket anser att du mer regelbundet köper in produkter och varor för att sälja dem vidare kan inkomsten komma att beskattas i inkomstslaget näringsverksamhet.

F: Om jag ska köpa och sälja med bilar vilken garanti gäller?

S: Tänk främst på att du aldrig kan frånskriva dig ansvar genom att skriva kontrakt gällande befintligt skick och utan garantier, konsumentköplagen gäller alltid. I bilaffärer med bilhandlare anses det mest att om ett fel uppstår inom sex månader fanns det troligtvis när bilen köptes och är alltså säljarens ansvar. När det rör sig om begagnade bilar finns det dock en gråzon om vad man kan förvänta sig av en bil som gått många mil och har några år på nacken. Det blir lite snårigare när affären sker mellan privatperson och privatperson, men det finns dock fortfarande och skyldigheter som gäller för säljare och köpare.

F: Hur gör man bäst affär när man ska köpa och sälja bil?

S: Börja med att värdera din bil för att ta reda på vad du har för budget när du ska köpa din nya bil. Värdet kan förvåna dig både positivt och negativt. Har du redan en ny bil i sikte är det kanske viktigt för dig att snabbt kunna sälja bilen. Du kan då kontakta några olika bilhandlare för olika prisförslag eller vända dig till en professionell bilköpare; vi kan ofta köpa din bil på 24 timmar. När du sen ska köpa den nya bilen har du inte stressig bilförsäljning som hänger över dig utan kan fokusera på att hitta rätt bil för dig.

 

Så här betygsätter våra kunder vår service

Jag sålde min bil hos Vkdb Göteborg - Tagenevägen och är otroligt nöjd med hur trevliga dom var. Sen att jag fick mer betalt än den ursprungliga värderingen var är ett stort plus. Kan bero på att jag alltid tar bra hand om mina bilar kanske.
Joachim G. | Hisings Backa | BMW 4er 2017 20.01.2023
Snabb värdering och mycket bra service. Nöjd med värdet på bilen. Fick 11500 kr mer än hos flera andra värderare. Trevlig personal på stationen i Sundsvall. Mycket nöjd.
Ann-Sofi L. | Sundsvall | Nissan Qashqai+2 2010 10.11.2022
Trevliga människor i Jönköping. Smidigt ...inget tjafs Betalningen funkade klockrent
Benny B. | Jönköping | Mercedes-Benz E-Klasse 2019 19.09.2022