Gör lönsamma affärer när du ska köpa och sälja bilar

Alla vill göra lönsamma affärer när det kommer till att köpa och sälja bilar. Lär dig hur du lyckas och hur viköperdinbil.se kan hjälpa till med det.

Köper du en begagnad bil kan det vara svårt att veta hur mycket du ska betala, och på samma sätt kan det vara komplicerat att prissätta när du själv ska sälja. Om du säljer till en bilhandlare tenderar du att få sämre betalt, medan processen kan bli långdragen när du säljer privat. Förutom en snabb och smidig affär vill du självklart också få rätt betalt.

Värdera din bil enkelt och kostnadsfritt online på viköperdinbil.se. Kontakta oss om du vill få din bil snabbt såld – vi köper din bil.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Gratis värdering online

Få slutligt försäljningspris direkt hemifrån

Försäljning på begäran & snabb betalning

1. Vad du behöver tänka på när du ska köpa och sälja bil

Köpa och sälja bilar

Att sälja en bil behöver inte vara svårt men vill du göra en så lönsam affär som möjligt tjänar du på att vara påläst. När en bil ska värderas är det många faktorer som kan påverka bilens värde, faktorer som inte alltid framkommer när du ska köpa och sälja bilar privat.

Säljer du bilen privat har du ofta möjlighet att ta mer betalt, men det kan också resultera i färre intressenter och en långdragen process, särskilt om köparen upplever att bilen säljs till ett överpris.

Här gäller det att sätta ett pris som är lönsamt för både dig och köparen. Ett för högt pris lockar färre intressenter, medan ett för lågt pris gör dig till förloraren i affären.

Väljer du istället att sälja till en bilhandlare tenderar affären att gå snabbt, men å andra sidan är det sällan de betalar lika bra som en privatperson.

Det är vanligt att bilhandlaren tillåter dig att byta in din gamla bil och samtidigt köpa en ny – men är detta verkligen lönsamt?

Bilhandlarens mål är att tjäna pengar på vidareförsäljningen av din bil och vid en bytesaffär skyltar de ofta med ett lägstapris eller att du till exempel får 15 000 kronor rabatt på en viss modell.

I dessa fall kan du vara säker på att bilhandlaren är den som går vinnande ur affären. Mest tjänar du på att sälja bilen separat och inte i en bytesaffär som är lukrativ för bilhandlaren.

2. Värdera – och sälj om du vill

Om du har funderingar på att sälja din bil, men inte har bestämt dig ännu, kan du värdera din bil genom viköperdinbil.se och sedan ta ställning till frågan – vill jag sälja min bil?

Om ja, kan du välja att sälja den direkt eller vänta med att fatta ett beslut. En värdering medför inga krav på att du behöver sälja din bil till oss, värderingen är kostnadsfri oavsett vad du väljer.

Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Har du inget behov av snabba försäljningar kan du sälja bilar privat för att försöka få mer betalt, men viköperdinbil.se betalar bättre än bilhandlaren och bara ett dygn senare är försäljningen genomförd.

Ett lönsamt alternativ är att sälja din bil till oss för att sedan köpa en ny bil hos bilhandlaren, istället för att ingå en bytesaffär.

Även om du bara känner ”jag kanske vill sälja min bil” kan du snabbt, enkelt och gratis göra din värdering via oss på viköperdinbil.se med hjälp av vårt verktyg för onlinevärdering.

3. Vi köper din bil inom 24 timmar

En snabb affär är ofta önskvärd och du vill givetvis få rätt betalt för bilen. På viköperdinbil.se besitter vi expertisen i att köpa och sälja bilar, och fördelarna för dig är:

  • Du får en gratis onlinevärdering av bilen utan medföljande krav
  • Du får ett erbjudande inom 24 timmar
  • Snabbare än att sälja privat, bättre betalt än att sälja till bilhandlare
  • Trygga betalningar
  • Vi hjälper dig med det administrativa

Vi har 380 stationer över hela Europa och har köpt mer än 1 000 000 bilar – något som borgar för en snabb och trygg affär. Bokstavligen alla bilar köpes, och även om vi fokuserar på begagnade premiumbilar kan vi även köpa gamla eller skadade bilar.

viköperdinbil.se är plattformen för dig som vill göra en värdering innan du ska köpa och sälja bilar för att undvika att du betalar för mycket eller tar för lite betalt.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Väldigt enkelt och bekvämt att sälja bilen! Värdering på nätet sedan en bokning.. snabb värdering på plats och ett väldigt bra pris såldes bilen direkt.
Christoffer F. | Solna | Audi A3, 2011 17.09.2019
Jag var skeptisk till en början. Men det var kanon. Bra service och de tog sig tid att värdera bilen, 30 min som utlovat. Pengarna hade jag inom 2 dagar. Ett bra sätt att sälja bilen snabbt och seriöst.
Caroline L. | Malmö | Peugeot 107, 2012 17.08.2019
Fick bättre betalt än om jag skulle bytt in bilen. Positivt överraskad.
Fredrik P. | Linköping | Hyundai i20, 2015 22.07.2019