Kolla gratis upp inbytespris bil

Att byta in sin bil är en affär som ofta består av två delar. Först och främst ska du sälja bilen och sedan ska du köpa en ny.

Många bilhandlare behandlar processen som om det är en och samma sak, vilket snabbt kan leda till att du får ett lägre säljpris på din gamla bil eller får köpa en dyrare bil.

Vårt tips är att du gör en sak i taget. Du kan tjäna mer pengar på din bilaffär om du separerar försäljning och nyköp.

Börja med att kolla bilens ungefärliga värde med vår kostnadsfria onlinevärdering. Gillar du priset kan du enkelt besöka någon av våra stationer för en personlig bilvärdering och försäljning till oss för ett bra inbytespris bil.

Sedan kan du fokusera helt på att köpa din nya bil.

Onlinevärdering
Boka tid för att sälja
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Värdera & sälj din bil

En vit parkerad bil utanför ett garage

Ofta är det smartare att du säljer din bil innan du köper en ny, istället för att byta in bilen hos bilhandlaren. Allt börjar med att du undersöker via vår värderingstjänst.

Denna tjänst är helt kostnadsfri och det tar inte mer än två minuter. Värderingen ger dig en uppskattning om hur mycket just din bil är värd på andrahandsmarknaden. Det är ett snabbt och smidigt verktyg för att ta reda på ett ungefärligt inbytespris beg. bil.

Vår kostnadsfria värdering har hjälpt hundratusentals personer att sälja sina bilar. Att ta reda på inbytespris för en bil gör det enklare att veta vad den är värd vid en försäljning.

Kom ihåg att det även finns andra faktorer som påverkar vilket inbytespris din bil får. Här på denna sida går vi igenom olika saker som du bör tänka på för att få ett så pass bra pris på din inbytesbil som möjligt.

2. Tips för att få ett bra inbytespris begagnade bilar

Det finns många saker att tänka på när du ska byta in din bil. Det allra första du ska tänka på är vilken bilhandlare du väljer att sälja bilen till.

Det skiljer sig mellan bilhandlare och bilhandlare, både när det kommer till hur lätta de är att jobba med men även när det kommer till vilket inbytesvärde bilen får.

Vårt tips är att du säljer din bil till oss. Du kan ta reda på det genomsnittliga värdet av inbytespris beg. bilar via vår värderingstjänst och sedan kan du enkelt sälja bilen på någon av våra stationer.

När du besöker vår station utför vi en djupare besiktning av bilen innan vi ger dig ett slutgiltigt bud. Du har därefter möjlighet att sälja bil redan samma dag och ha pengarna på kontot efter bara några bankdagar.

Vi ger ett bra inbytespris på begagnade bilar och du har därefter möjlighet att fokusera fullt ut på att köpa en ny bil.

När det kommer till inbytespris på bilar är första intrycket viktigt. Vårt tips är att du tänker på detaljerna.

Se till att bilen är städad och ren. Det kanske låter som en självklarhet men många glömmer bort att göra detta och det kan påverka vilket inbytespris du får.

Ju finare bilen ser ut, desto bättre inbytespris bil kan du få.

En vit parkerad bil utanför ett garage
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Få bättre betalt än ett inbytespris bilhandlare

När du onlinevärderar din bil via oss på viköperdinbil.se får du reda på hur mycket din bil är värd i sitt bästa skick. Det är viktigt att komma ihåg att onlinevärderingen bara är en uppskattning.

Den bygger på att bilen inte behöver nya däck, en ny framruta eller någon annan reparation som kostar pengar.

Skulle det finnas reparationsbehov så påverkar naturligtvis detta bilvärdet.

4. Tips för att få ett bra inbytespris hos bilhandlare

En annan faktor som påverkar är bilmodell och bilmärke. Först och främst är vissa bilar mer värdefulla än andra, något som naturligtvis innebär ett högre inbytespris hos bilhandlare.

Det är skillnad på en Ferrari och en Ford, oavsett om bägge är väl omhändertagna. Det kan även vara så att den specifika bilmodellen är väldigt lättsåld och populär på andrahandsmarknaden och då kan du också få ett lite bättre inbytespris.

Genom att kolla upp bilens värde genom en onlinevärdering kan du få en bra uppskattning på priset.

Då vet du ifall just din bil är värdefull och det blir lättare för dig att avgöra ifall du vill sälja bilen, samt börja bestämma dig för vilken ny bil du vill köpa.

När du väl har utfört vår snabba onlinevärdering kan du boka in en tid hos en av våra värderingsexperter. Då kan vi ge dig ett exakt inbytespris för din bil.

Gör det enkelt för dig själv genom att sälja din bil till oss. Vi köper alla bilar, oavsett bilmärke, modell och skick.

Du kan alltid sälja den direkt efter värderingen, på så sätt kommer pengarna in på ditt konto redan efter några bankdagar. Vi sköter även ägarbytet och registreringen för att göra det så smidigt som möjligt för dig.

Oavsett om du väljer att acceptera vårt erbjudande eller inte så är både värderingen online och undersökningen på stationen 100% gratis, utan dolda avgifter.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Mycket tillförlitlig pengarna fanns tidigt på kontot Allt var proffsigt
Jan H. | Solna | Skoda Rapid, 2014 23.09.2019
Precis så smidigt som jag hade hoppats!
Mikael k. | Örebro | Audi A4, 2010 30.05.2019
Grymma killar som jobbar där och grym service
Hakan A. | Bandhagen | Mercedes-Benz E-Klasse, 2013 27.11.2018