Värdera din bil och få ett bättre inbytespris för bilen

Att byta in sin bil är en affär som ofta består av två delar. Först och främst ska du sälja bilen och sedan ska du köpa en ny.

Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Många bilhandlare behandlar processen som om det är en och samma sak, vilket snabbt kan leda till att du får ett lägre inbytespris på din gamla bil eller får köpa en dyrare bil.

Vårt tips är att du gör en sak i taget. Du kan tjäna mer pengar på din bilaffär om du separerar försäljning och nyköp.

Börja med att värdera bilen på vår hemsida för att få ett slutligt försäljningspris direkt online. Gillar du priset kan du enkelt besöka någon av våra stationer för försäljning till oss för ett bra inbytespris bil.

Sedan kan du fokusera helt på att köpa din nya bil.

Få en gratis bilvärdering med vårt online-verktyg

Få vårt köperbjudande bekvämt via e-post

Sälj din bil och få betalt via banköverföring

1. Värdera & sälj din bil

En vit parkerad bil utanför ett garage

Ofta är det smartare att du säljer din bil innan du köper en ny, istället för att byta in bilen hos bilhandlaren. Allt börjar med att du gör en värdering av din bil via vår värderingstjänst.

Denna tjänst är helt kostnadsfri och går väldigt snabbt och enkelt. Du blir ombedd att fylla i generella uppgifter om din bils skick, utrustning och att ladda upp en bild på bilen. Du får då ditt slutliga försäljningspris smidigt online vilket du kan jämföra mot en handlares inbytespris beg. bil.

Vår kostnadsfria värdering har hjälpt hundratusentals personer att sälja sina bilar. Att ta reda på inbytespris för en bil gör det enklare att veta vad den är värd vid en försäljning.

Kom ihåg att det även finns andra faktorer som påverkar vilket inbytespris din bil får. Här på denna sida går vi igenom olika saker som du bör tänka på för att få ett så pass bra pris på din inbytesbil som möjligt.

2. Tips för att få ett bra inbytespris begagnade bilar

Det finns många saker att tänka på när du ska byta in din bil. Det allra första du ska tänka på är vilken bilhandlare du väljer att sälja bilen till.

Det skiljer sig mellan bilhandlare och bilhandlare, både när det kommer till hur lätta de är att jobba med men även när det kommer till vilket inbytesvärde bilen får.

Vårt tips är att du säljer din bil till oss. Du får ett slutligt inbytespris beg. bilar via vår värderingstjänst online och sedan kan du enkelt slutföra försäljningen på någon av våra stationer.

När du besöker vår station gör vi en snabb kontroll av uppgifter du angett i onlinevärderingen. Du har därefter möjlighet att sälja bil redan samma dag till försäljningspriset vi redan gett dig online och ha pengarna på kontot efter bara några bankdagar.

Vi ger ett bra inbytespris på begagnade bilar och du har därefter möjlighet att fokusera fullt ut på att köpa en ny bil.

När det kommer till inbytespris på bilar är första intrycket viktigt. Vårt tips är att du tänker på detaljerna.

Se till att bilen är städad och ren. Det kanske låter som en självklarhet men många glömmer bort att göra detta och det kan påverka vilket inbytespris du får.

Ju finare bilen ser ut, desto bättre inbytespris bil kan du få.

En vit parkerad bil utanför ett garage
Gratis bilvärdering i endast 2 steg
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Få bättre betalt än ett inbytespris bilhandlare

När du onlinevärderar din bil via oss på viköperdinbil.se får du reda på hur mycket din bil är värd om du skulle vilja sälja den idag. Vi ger dig ett slutgiltigt försäljningspris när vi värderar din bil som du kan jämföra med andra inbytespris-erbjudanden du har fått.

För att få ditt slutliga försäljningspris behöver du ange information om din bil så att vi kan fastställa ett exakt pris för din bil som tar i beaktning dess unika skick och utrustning.

Skulle det finnas reparationsbehov så påverkar naturligtvis detta bilvärdet, men du får ett rättvist pris försäljningspris baserat på vad som eventuellt behöver åtgärdas.

4. Tips för att få ett bra inbytespris hos bilhandlare

En annan faktor som påverkar är bilmodell och bilmärke. Först och främst är vissa bilar mer värdefulla än andra, något som naturligtvis innebär ett högre inbytespris hos bilhandlare.

Det är skillnad på en Ferrari och en Ford, oavsett om bägge är väl omhändertagna. Det kan även vara så att den specifika bilmodellen är väldigt lättsåld och populär på andrahandsmarknaden och då kan du också få ett lite bättre inbytespris.

Genom att kolla upp bilens värde genom en onlinevärdering kan du få veta ditt försäljningspris för bilen direkt hemifrån.

Då vet du ifall just din bil är värdefull och det blir lättare för dig att avgöra ifall du vill sälja bilen, samt börja bestämma dig för vilken ny bil du vill köpa.

När du väl har utfört vår smidiga onlinevärdering kan våra värderingsexperter ge dig ett exakt inbytespris för din bil som du får via e-post.

Gör det enkelt för dig själv genom att sälja din bil till oss. Vi köper alla olika typer av bilar, oavsett bilmärke, modell och skick.

Du kan alltid sälja den direkt efter värderingen, på så sätt kommer pengarna in på ditt konto redan efter några bankdagar. Vi sköter även ägarbytet och avställning för att göra det så smidigt som möjligt för dig.

Oavsett om du väljer att acceptera vårt erbjudande eller inte så är värderingen online 100% gratis, utan dolda avgifter.

Vanliga frågor kring inbytespris bil

F: Vad är min bil värd vid inbyte?

S: Enda sättet att ta reda på vad din bil är värd vid ett inbyte är att värdera bilen helt enkelt. Du kan naturligtvis titta på jämförelsepriser för bilar liknande din egen för att få en idé om värdet, men de kan inte ge dig ett exakt värde för din bil. Bilens efterfrågan på den lokala marknaden kan även ha stor påverkan på inbytespriset. Om du vill köpa en ny bil kan det faktiskt ofta löna sig att sälja bilen separat, istället för att byta in den hos en specifik handlare. Börja helt enkelt med att värdera bilen för att få ett exakt värde vilket gör det lättare att ta ställning till olika erbjudanden.

F: Hur får jag ett bra inbytespris för min bil?

S: Ju bättre skick din bil är i ju bättre inbytespris får du för din bil. Se till att din bil är städad och ren. Gör vad du kan för att bilen ska se bättre ut, om det så är optiskt slitage eller något småfel som behöver reparareras så får du naturligtvis ett högre pris om de är fixade.

F: Vad blir inbytespriset för min bil hos en bilhandlare?

S: Inbytespriset kommer vara beroende på din bil och beroende på var i landet du befinner dig då olika bilar har olika lokal efterfrågan. Utöver detta är det viktigt att ha i åtanke att alla bilhandlare handlar vanligtvis inte med alla märken så du får ett lägre pris hos en bilhandlare som inte specialiserat sig på just ditt bilmärke. När du vill köpa en ny bil av samma märke kan det fungera bra, men om du vill byta till ett annat kan det då vara värt att sälja bilen separarat och få ett bättre erbjudande som du sedan kan använda till att köpa din nya bil.