Att sälja leasingbil eller företagsbil

Det kan vara riskfyllt att sälja en leasing- eller företagsbil. Särskilt vid försäljning till privatperson eftersom du som säljare har ansvar för eventuella dolda fel.

viköperdinbil.se köper alla slags bilar, oavsett skick, miltal, årsmodell och form av ägande. Till oss kan du sälja leasingbil och företagsbil.

Eftersom vi tar hand om allt pappersarbete och alla formaliteter en försäljning innebär, kan du ägna dig åt det du behöver utan att oroa dig.

Då du bara behöver göra en värdering med hjälp av vår online-räknare och sedan kontakta oss, sparar du både tid och energi. Det bästa av allt – du varken förbinder dig till, eller betalar för någonting.

Onlinevärdering
Boka tid för att sälja
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

Kostnadsfri
onlinevärdering

Expertvärdering på station

Sälj bara om
du vill

1. Att sälja en leasingbil eller firmans företagsbil

sälja leasingbil eller företagsbil

Om man vill sälja leasingbilar eller företagsbilar finns det flera saker man bör tänka på innan man skrider till verket. Speciellt om du har tänkt sälja en leasad bil eller företagsbil till en privatperson.

Detta då reklamationsrätten för ursprungliga fel på firmabilen är 3 år för näringsidkare, om du väljer att sälja till en privatperson. Detsamma gäller ej om du säljer en företagsbil direkt till en bilhandlare.

Så skulle det alltså visa sig att bilen är defekt på grund utav ett ursprungsfel slipper du ansvaret som säljare av företagsbilen. Därför ska du sälja tjänstebilen direkt till bilhandlare.

Att sälja firmabilen till oss på viköperdinbil.se innebär inte bara att du slipper den tidigare nämnda ansvarsbiten. Vi underlättar även den administrativa delen så som vilka papper som behövs vid försäljningen av din firmabil, samtidigt som det är snabbt, enkelt och säkert.

Hos oss kan du värdera din företagsbil gratis och samtidigt få en uppfattning om restvärdet. Gör först en värdering av företags tjänstebil online med vårt värderingsverktyg online, det tar bara 1 minut.

Boka sedan en tid för kostnadsfri manuell värdering där du direkt på plats får ett säljerbjudande. Den manuella värderingen tar 30 minuter samtidigt som du får chans att ställa frågor om din bils skick samt hur en försäljning av företagets tjänstebilar går till, vilka papper, intyg och dokument som är viktiga för att bokföra försäljningen av bilen.

2. Om moms när du säljer företagets personbil eller en leasingbil

Om du som företagare säljer en bil har du rätt att ta ut moms endast om du hade rätt att göra avdrag för moms när du först köpte företagsbilen.

Du har rätt att ta ut moms ur företaget om bilen du säljer har använts för följande (källa Skatteverket): Återförsäljning i bilhandel, uthyrning i biluthyrningsverksamhet, taxitrafik, transport av avlidna, körkortsutbildning.

Vinstmarginalbeskattning får ej användas om du köpt företagsbilen momsfritt i ett annat EU-land. Du kan alltså inte använda ditt momsregistreringsnummer. Vinstmarginalbeskattning kan inte heller åberopas om du betalat moms i ett annat EU-land vid inköpet eller importen.

sälja leasingbil
Gratis onlinevärdering av din bil
Registreringsnummer
Fyll i ditt registreringsnummer

Jag har glömt mitt registreringsnummer

3. Allmänt om leasingbilar och företagsbilar

Endast bilhandlare, uthyrningsverksamhet, transportföretag eller körskolor har rätt att göra momsavdrag på bilen. Gällande en leasingbil är halva momsen avdragsgill samtidigt som leasingkostnaden i sig är avdragsgill fullt ut för företaget.

Vid finansiell leasing betalar man en fast månatlig kostnad till leasinggivaren, detta innebär att företaget som hyr bilen själva tar ansvar för fordonets underhåll och dess drivmedel.

Vägtrafikskattelagen befriar miljöbilar från vägtrafikskatt i 5 år. Detta innebär i regel att en leasingbil är skattebefriad under leasingperioden när det är en miljöbil.

Om en leasingbil används för privat bruk i mer än 10 tillfällen per år eller med en sammanlagd körsträcka på 100 mil/år) anses det vara en förmån som man därmed är skatteförpliktigad för.

Om du vill köpa en bil du redan leasar behöver du fastställa dess marknadsvärde. Värderingsintyg på bilen bör införskaffas samtidigt som du ser över skattebestämmelser samt köpbeloppet på bilen.

Gör en kostnadsfri värdering online redan idag och få veta på 1 minut vad din leasingbil eller tjänstebil är värd. Boka sedan en kostnadsfri värdering på en av våra stationer runt om i Sverige för en noggrann bedömning. Glöm inte att ta med alla servicepapper, bok och kvitton vid reparationerna till stationen.

På vår bilstation får du ett försäljningspris för din bil direkt på plats samma dag. Vill du sälja din leasingbil eller tjänstebil till oss så hjälper vid dig med pappersbiten och ägarbytet.

Så här betygsätter våra kunder vår service

Snabbt och trevligt bemötande samt tryggt i dessa bedrägeritider. Dessutom 12000:- mer betalt än vad bilfirman ville betala i inbyte på en bil som ändå kostar 460000:- Ny..
Anders P. | Jönköping | Toyota Auris, 2015 26.09.2019
Bra och trevlig personal.
Sven-Erik D. | Sundsvall | Citroen C4, 2011 07.06.2019
Super trevlig personal och allt gick väldigt smidigt
Mikael R. | Örebro | Volvo V 50, 2012 20.01.2019