Gratis onlinevärdering
Våra större stationer

Stockholm Göteborg Malmö Jönköping

Har ni några frågor?

Våra bilexperter står till ert förfogande måndag - fredag, kl 8 till 20. Lördag - söndag kl 9 till 16.

Vår Kundservice

08 12 44 30 00

 • Utbetalningen görs direkt, säkert och kontantlöst.
 • Vår tjänst är helt gratis utan förbehåll.
 • Ägarbytet genomförs säkert och enkelt tillsammans med oss. Du får givetvis en bekräftelse.

Vad är bilen värd? Hos oss får du svar!

Vad är bilen värd

Behöver du hjälp med att värdera bilen? Då har du kommit helt rätt! Hos viköperdinbil.se kan du värdera din bil online på bara några minuter, helt gratis. Och för att försäkra oss om att du får ett exakt svar på frågan ”vad är bilen värd?” så erbjuder vi dig även en manuell värdering på en av våra stationer runt om i Sverige. Även den manuella värderingen är helt kostnadsfri. Vi ger dig dessutom möjlighet att sälja bilen till oss direkt efter värderingen.

Och det finns inget som helst säljtvång. Välkommen till viköperdinbil.se – vi köper begagnade bilar och värderar dem helt gratis!

Så vad är bilen värd? Räkna ut bilens värde på bara ett ögonblick med vår onlineräknare. Värdet skickas till dig i ett mejl, och när du fått mejlet kan du boka tid hos oss direkt. Vi finns självklart i Stockholm, Göteborg och Malmö, men även i till exempel Uppsala, Västerås och Linköping har vi gjort det lättare att värdera bil. Sätt igång med att värdera bilen redan nu eller läs mer nedan!

Vill du veta vad bilen är värd?

Gratis värdering
Vi sköter ägarbytet
Snabbt och enkelt
Få rätt pris direkt
Inköp av bilar i befintligt skick

Så tycker våra kunder:

Jag är mycket nöjd med företaget. Suveränt!
(Rune S.)

Bara bra, jag är helnöjd!
(Daniel S.)
Volvo V70, år 2003
Volvo V70, år 2003
Mini One, år 2003
Mini One, år 2003
Skoda Octavia, år 2005
Skoda Octavia, år 2005
Värdera din bil nu:
Våra stationer
Välj stad:
Kundrecensioner
Claes S.

Jag kunde boka den tiden som jag önskade och behövde bara vänta en minut. Innan min tid på filialen blev jag uppringd och fick en bekräftelse över telefon och blev ombedd att ta med alla tillbehör och papper.


Ilona K.

En snabb bokning av besiktning. Ett litet avdrag gjordes bara för en liten buckla på passagerarsidan och en repa på bakluckan. Priset som lades fram var mycket rimligt.

Vad är bilen värd? Få gratis värdering

Inför en kommande försäljning är det alltid klokt att göra en värdering innan för att få reda på bilens värde. Eftersom varje bil är individuell och har utsatts för olika mängd slitage går det inte att bara värdera din bil automatiskt. Att själv uppskatta sin bils värde är svårt och nästan omöjligt. Många faktorer spelar in och om du vill ha ett exakt svar på frågan "vad är min bil värd" bör du gå till en specialist. Om du vill gör en värdering av bil finns i allmänhet två tänkbara alternativ:


 • Onlinevärdering
 • Expertvärdering

 • Onlinevärdering

  Grunden för onlinevärderingar är alltid de samma: du fyller i din bildata och fordonsinformation som brukar vara märke, modell, registreringsår och antal mil. Datan jämförs sedan med andra liknande fordon i en omfattande databas. Resultatet är ett medelvärde och räknas ut på bara några sekunder, och du får ett bilvärde. Men tänk på att noggrant läsa igenom användarvillkoren för att slippa oönskade räkningar som plötsligt dimper ner i brevlådan. Vissa företag har dolda avgifter för sina onlinevärderingar och i slutändan kan det bli dyrt. Fördelen med onlinevärderingar är att du snabbt kan få en värdering av din bil. En värdering som fungerar vägledande i början. Nackdelen med att värdera bil online är att resultatvärdet bara är ett medelvärde och inte tar hänsyn till din unika bils extrautrustning, skador eller miltal. Välj att värdera bil hos oss!


  Expertvärdering

  En expert på bilvärderingar kan snabbt och enkelt bestämma din bils värde. Experten kan, till skillnad från en lekman, beräkna kostnader för eventuella reparationer och åtgärder och ta detta i hänsyn vid beräkningen av bilens värde. Extrautrustning såsom fälgar, ljudsystem eller skinnklädsel tas också i beaktning vid värderingen. Hos oss på Viköperdinbil.se kan du dra nytta av en helt gratis expertvärdering, utan dolda kostnader eller krav på att du ska sälja bilen till oss. Om du låter oss värdera bilen får du omgående ett priserbjudande som du själv väljer om du vill tacka ja till. Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt att värdera bil och det spelar ingen roll vilket skick din bil är i. Vi värderar alla bilar på en maxvikt av 3,5 ton. Med Viköperdinbil.se får du svar på frågan “Vad är min bil värd?”.

  Är min gamla bil fortfarande värd något?

  “Så fort du rullar ut din fabriksnya bil från bilhandlaren börjar värdet sjunka”.

  Har du hört det förr? Det stämmer, tyvärr. Exakt hur värdet på din bil sjunker går aldrig att förutsäga. Däremot kan vissa aspekter förutsägas genom att titta på tidigare modeller. För nya bilar har det visat sig att en bil sjunker i genomsnitt med 24 % av sitt ursprungliga värde på ett år. Efterföljande år sjunker bilens värde med ytterligare 5-6 %. Den genomsnittliga bilen i Sverige är 15 år gammal och förlorar i värde för varje dag som går. Hur mycket är en bil värd som är tre, fem eller tio år gammal? Naturligtvis finns det inga absoluta värden, varje bil är unik och skador och skötsel påverkar värdet. Med viköperdinbil.se kan du värdera din bil snabbt och professionellt på din lokala station och få svar på frågan "hur mycket är min bil värd?".  Med hjälp av ett urval av modeller som du ser nedan, kan du läsa om värdeutvecklingen på bilar genom åren. Läs mer om de mest populära modellerna och deras värdeutveckling.


  Vad är min BMW 3-series värd?

  Under flera decennier kvarstår BMW 3-serien som en av de mest populära begagnade bilarna. BMW 3-serien är ett av de mest stabila bilarna och väldigt populär på de svenska vägarna. Med en bensinsnål motor, hög körkomfort, användarvänlighet, relativt låga kostnader för underhåll och reparationer är bara en av de många fördelarna som gör att BMW 3-serien fortfarande efterfrågas. Men kvalitet har sitt pris. För en ny BMW 3-serien av sedanmodell får du betala runt 300 000 kronor. BMW 3-serie Touring kostar runt 320 000 kronor och en Gran Turismo från 375 000 kronor. På grund av den höga kvalitén kvarstår ett högt värde även när bilen är begagnad. BMW 320d ligger i toppen - efter fyra år har bilen endast färlorat cirka 32 % av sitt inköpspris som ny. Med standardutrustning och utan extra tillval är den begagnade bilen värd 220 000 kronor.

  Vad just din BMW 3-serie är värd beror på många faktorer. Det som avgör det aktuella marknadsvärdet och därmed slutpriset är bland annat tillvalet av utrustningen. Speciellt ur BMW 3-seriens sedanmodell förväntas extrautrustning såsom Xenon-strålkastare, automat växellåda, läderstäten och display. Utan extrautrustningen minskar bilens värde eftersom efterfrågan blir lägre. När du bestämmer dig för att köpa en bil är det därför viktigt att ta sig en funderare över vad för sorts extrautrustning man vill ha och behöver. Funderar du fortfarande på vad just din BMW 3-serie är värd? Vi rekommenderar dig att testa vår kostnadsfria onlinevärdering på vår sida.

  Här nedan har vi ett exempel på en BMW 3-serie, årsmodell april 2012 med en årlig körsträcka på 16.000 kilometer. Använd den för att se riktning i värdeförlusten.

  2012: Ursprungligt: 354 700 kronor.

  2016: Värde: 234 200 kronor.

  2018: 183 300 kronor

  2019: 168 700 kronor

  2020: 149 200 kronor

  2021: 129 700 kronor

  2022: 110 200 kronor


  Vad är min Mercedes-Benz C-klass värd?

  Mercedes-Benz står för kvalitet, komfort och lyx, vilket också påverkar värdeutvecklingen på bilarna. Bilarna är en av vinnarna när det kommer till bra utveckling av värdet - det faller inte lika snabbt som hos andra bilar. För att svara på frågan “Hur mycket är min bil värd?”, måste du först se över några kriterier. Är byggformen på din Mercedes av sedanmodell, kombi eller kupé? Vilket år har den producerats? Vad är den totala körsträckan? Dessa punkter ligger som ett första underlag för bedömning av din bils värde. C-klass är en av de ledande modellerna när det kommer till bra utveckling av värdet eftersom det inte faller lika snabbt. Efter tre år kan en bil av modell C-klass fortfarande ha ett restvärde på 55 %. Åtminstone när det gäller situationen på begagnade bilar, men här måste man även täcka in efterfrågan och andra faktorer för att få ett rättvist marknadspris.

  Har din Mercedes speciell utrustning ökar värdet. Även bilens fordonshistoria spelar in, finns det repor på lacken? Reparationer som gjorts? Eller finns det tillbehör såsom takboxar, dragkrok eller parkeringsassistans? All unik historia om just din bil gör att det krävs en personlig bedömning av bilen för att kunna ge det rätta priset. För att göra en personlig värdering av din bil - helt kostnadsfritt - kan du boka tid hos oss.

  Här nedan har vi ett exempel på en Mercedes-Benz C-klass, årsmodell april 2012 med en årlig körsträcka på 16.000 kilometer. Använd den för att se riktning i värdeförlusten.


  2011: Ursprungligt: 341 530 kronor

  2016: Värde: 153 200 kronor

  2018: 129 800 kronor

  2019: 109 900 kronor

  2020: 90 000 kronor

  2021: 70 000 kronor

  2022: 49 900 kronor


  Vad är min Volkswagen Polo värd?

  Volkswagen Polo har länge varit den perfekta småbilen för människor som vill dra nytta av en rolig körning. Sedan den lanserades 1975 är VW Polo en av europas mest sålda bilar. I början av 2009 presenterades VW Polo V på Geneva International Motor Show där modellen bestod av fem dörrar. Ett halvår senare lanserades den med tre dörrar. Med sina 280 liters lagringsvolym är VW Polo inte nödvändigtvis mest lämpad som familjebil, men på grund av sin smidighet är den en solklar favorit som andrabil. Priset för en begagnad bil är konkurrenskraftigt. Vad just din VW Polo är värd beror på flera olika faktorer.

  För att avgöra priset på din VW Polo är det viktigt att ta hänsyn till utrustningen. Grundmodellen “Trendline” går i dagsläget att köpa för 126 000 kronor, “Comfort” från 143 250 kronor och “High” från 168 500 kronor. Priserna ligger till grund för beräkning av värdet på bilen. Men som alla andra bilar sätter år på vägarna spår på bilen - och gör att värdet faller. Defekta drivaxlar, oljeförlust, dåliga bromsledningar och defekter på avgasröret är inte ovanliga. I genomsnitt tappar en VW Polo 28,4 % av sitt värde det första året, efter fem år och 75 000 kilometer senare landar värdeförlusten på 47,6 %. Vill du få information om värdet på din bil? Använd vår kostnadsfria onlinevärdering för att få en snabb uppskattning.

  Här nedan har vi ett exempel på en VW Polo, årsmodell april 2012 med en årlig körsträcka på 15 000 kilometer. Använd den för att se riktning i värdeförlusten.


  2015: Ursprungligt: 126 000 kronor

  2016: Värde: 70 500 kronor.

  2018: 62 500 kronor

  2019: 55 200 kronor

  2020: 47 200 kronor

  2021: 37 700 kronor

  2022: 28 800 kronor


  Vad är min Ford Focus värd?

  Oavsett som kombi, sedan eller cabriolet: Ford Focus har övertygad svenskarna sedan hösten 1998. År 2000 och 2001 var Ford Focus den bäst säljande bilen i hela världen. En av många anledningar är dess köregenskaper, den snygga designen och den särskilt bränsleeffektiva motorn. Ford Focus är nu inne på tredje generationens modell, vilken lanserades 2011. Vissa Ford-modeller hör till en av vinnarna när det kommer till en bevarad värdeutveckling, och är en av de mest stabila i sin klass. När man ställer frågan, “Vad är min Ford Focus värd?” finns en enkel tumregel: efter tre år är din begagnade bil bara värd hälften av det ursprungliga inköpspriset. Det är trots detta viktigt att vara medveten om att många faktorer påverkar värdet. Även om den nuvarande efterfrågan spelar in, avgör andra faktorer slutpriset för din begagnade bil. Har du alltid förvarat bilen i garaget? Har den körts mer i stan, snarare än längre sträckor? Och naturligtvis: vilken utrustning och tillbehör finns med din bil?

  Grundutrustningen “Ambiente” går i dagsläget att köpa för 164 500 kronor. “Trend” är något dyrare med ett pris från 200 000 kronor och slutliten “Business Edition”, vars inköpspris landar på 214 100 kronor. Priserna ligger till grund för beräkning av värdet på bilen. För att få ett rättvist slutpris på din bil måste du även inkludera regionala förutsättningar. Har du t.ex. specialutrustning gällande uppvärmda element såsom rattvärme och sätesvärme får du bättre pris i Norrland än i Skåne, eftersom vintern är längre i Norrland. Vill du veta vad din bil är värd? Använd vår kostnadsfria onlinevärdering för att få en snabb indikation.

  Här nedan har vi ett exempel på en Ford Focus, årsmodell juli 2014 med en årlig körsträcka på 15 000 kilometer. Använd den för att se riktning i värdeförlusten.

  2014: Ursprungligt: 164 500 kronor

  2016: Värde: 101 800 kronor.

  2018: 86 800 kronor

  2019: 70 400 kronor

  2020: 55 300 kronor

  2021: 41 300 kronor

  2022: 27 300 kronor


  Vad är min bil värd efter tre eller fem år?

  Ett generellt svar på frågan “Vad är min bil värd efter tre år?” är inte möjligt. Flera faktorer spelar roll i värderingen av en bil. Förutom typiska förutsägbara faktorer, såsom märke, modell och miltal, måste man även se till den rådande marknadssituationen på begagnade bilar. Tänk också på att varje bil är unik, och har dessutom unika skador och reparationshistoria. Kanske är din bil i toppskick? Eller så har du transporterat djur i den, vilket sänker värdet. Alla faktorer spelar roll när din bil slutvärderas.

  Det är alltid ett klokt val att låta någon värdera din bil professionellt när du vill sälja bil. Hos oss på Viköperdinbil.se kan du värdera din bil online och dessutom av en expert på en av våra stationer. Allt är kostnadsfritt och du bestämmer själv om du vill sälja din bil eller inte. I bilbranschen pratar man ofta om “femårsgränsen” som spelar en avgörande roll för värdet av din bil. Varför talar man om femårsgränsen? Efter fem år innehar nämligen de flesta bilar skador som måste repareras. Saker som rost på bärnande delar, till exempel. Viköperdinbil.se är experter på att värdera bil, så boka en tid hos din närmaste station idag.

  Så fungerar det
  1. Utvärdering

  Vid besöket går en inköpsexpert igenom din bil.

  2. Betalning

  Utifrån testet får du ett priserbjudande. Utbetalning sker via banköverföring direkt.

  3. Ägarbyte

  Ägarbytet genomförs enkelt och säkert tillsammans med oss och bekräftas till dig.

  Värdera din bil nu: